Hvad er Asgers Have? 🇬🇧EN

Vi forestiller os forskellige funktioner og elementer på det grønne tag, der vil udgøre tagfarmen Asgers Have, som skal arbejde sammen for at gøre Asgers Have til et særligt sted med varierede, grønne oplevelsesmuligheder på taget.

Et skitseforslag af tagfarmen, lavet i 2021 af Lendager Group til Foreningen Asgers Have, inkluderer funktioner såsom dyrkningsarealer, beplantning, opholdsarealer, belysning, et udsigtspunkt, et forsamlingshus, et væksthus og en restaurant m,m. Materialet fra Lendager Group kan findes her.

Det skal understreges at visualiseringen kun er et foreløbigt forslag og alt kan ændres når vi går fremad og udvikler projektet. Et endeligt forslag til udformningen af tagfarmen vil blive udarbejdet i dialog og samarbejde med lokale borgere.

Vi beskriver også mulige elementer af tagfarmen nedenfor på denne side.

Asgers Have

Inspirationen kommer fra ØsterGro, Danmarks første tagfarm. Der vil være højbede til dyrkning af råvarer og mulighed for salg af ugentlige måltidskasser til lokale beboere med ‘tag-producerede’ grøntsager, honning, æg mv.

Restaurant

Spisestedet bliver en fast del af bydelens hovedgade Asger Jorns Allé og sikrer liv og aktivitet på taget om dagen og om aftenen. Vi forestiller os, at en kombineret restaurant og café der bidrager med at skabe liv i kvarteret alle årets dage.

Forsamlingshus

Vi forestiller os et isoleret forsamlingshus bygget sammen med restauranten, for at udnytte pladsen bedst muligt og skabe de fleste mulige synergier. Forsamlingshuset vil kunne danne rammen om foredrag, events, møder osv. Der kan også være en pavillon eller et uisoleret orangeri et andet sted på taget med karakter af foredragssal.

Økohaver

Dyrkning i højbede for lokale beboere. Det kunne eksempelvis være i samarbejde med Amager Urbane Haver. Deres medlemmer kunne tage højbedene i brug om nogle år, da der skal bygges på deres nuværende midlertidige haveanlæg langs Hannemanns Allé.

Udsigtstårn og offentlige opholdsrum

Vi forestiller os et åbent, grønt område på taget, hvor der er plads til at samle flere mennesker, men også små afgrænsede nicher med bænke eller stole og overdækninger. Ovenpå elevatoren forestiller vi os en udsigtsplatform, hvorfra besøgende kan nyde udsigten udover Ørestad og Amager

Bier og høns

Der kan være bier og høns på taget, der bidrager med honning og æg til restauranten, madskolen og måltidskasserne. Der kunne være en ‘låne-høns’-ordning for lokale beboere, som hos Miljøpunkt Østerbro.

Skov, grøn trappe og sti

P-huset får en udvendig trappe, hvor gæster kan tage trappen fra gadeplan og bevæge sig helt op på taget (ligesom Bjerget af BIG og Lüders P-hus i Nordhavn). Oplevelsen og det grønne univers starter sådan allerede på gadeplan. Trappen munder ud i en grøn sti, som binder de forskellige elementer på taget sammen.